Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ibiza 2017

En toen kwam het steeds dichterbij, de zonvakantie! Waar moesten we naar toe en zouden we met het vliegtuig gaan of met de auto? En vindt Mees het overal wel leuk? Ik wilde graag met de auto – wintersport met de auto was super goed gegaan en de auto kan je tenminste helemaal volproppen – maar Sven wilde liever zongarantie en dacht dat vliegen wel makkelijker zou zijn. Oké die zongarantie wilde ik, maar hij dacht wel dat vliegen makkelijker zou zijn. Na een paar dagen zoeken en na verhalen te hebben gelezen over Ibiza was ik overtuigd, dus boeken dan maar! Voor het boeken van de accommodatie hadden we eigenlijk weinig eisen, eerst wilde ik per se ons eigen huisje en zwembad enz, maar uiteindelijk werd het een super puper mooi hotel. We zagen deze voorbij komen en vonden het allebei meteen helemaal goed. We hebben er wel op gelet dat er een babybedje en babyzwembadje bij zit en we wilden ook graag aan het strand zitten.

thumbnail_IMG_1485

Spullen kopen en inpakken
We hadden allebei al heel lang vrij geregeld op ons werk, maar we hebben echt pas super laat geboekt. 8 mei hebben we geboekt en 17 mei heel vroeg in de ochtend zouden we al vertrekken. Dat betekent dus maar éen ding bij mij: INPAKSTRESS. Want hallo, hoe neem je een week aan babyspullen mee in een koffer? Gelukkig al ruim op tijd vrij om de laatste dingen te regelen en aan te schaffen: paspoort voor Mees, buggy, opblaaszwaan (ja, die moest ook écht mee) en nog veel meer. En daarna kon het inpakwerk gaan beginnen. Ik vond het vooral lastig om te bedenken hoeveel ik aan spullen mee moest nemen en hoe ik Mees z’n babyhapjes moest gaan maken, want de babycook ging helaas echt niet passen. Uiteindelijk heb ik de avond voor vertrek een berg aan groentehapjes gemaakt en heb ik dit nog meegenomen. Verder zat de koffer lekker vol met luiers, zwemluiers, kleding, knuffels, kunstvoeding . Ik ben dus zo’n muts die lekker alles meeneemt ook al kan je dat daar natuurlijk vast wel kopen. Maar o wat was ik blij dat ik gewoon al zijn eigen spulletjes mee had en daar dus niet op zoek hoefde te gaan naar voeding oid, dan zou ik weer gelijk stress hebben haha. En vakantie zou zonder stress moeten zijn toch ;-)! Uiteindelijk ook gewoon meer dan genoeg hydrofiele doeken, zwemluiers, luiers, zonnebrand, kleren, schoenen, speelgoed, hoedjes, handdoeken etc meegenomen, want de helft ging toch echt ongedragen mee terug haha.

De vlucht
Vooraf hebben we ons eigenlijk geen seconde druk gemaakt over de vlucht, Mees huilt eigenlijk nooit en is ook nog eens een fantastische slaper. We vlogen half zes ’s morgens dus Mees kon in de auto naar Schiphol nog lekker slapen, op Schiphol ook lekker verder geslapen, wij snel aan de koffie haha. Als tip hadden we gekregen om een flesje te geven tijdens het stijgen en dalen zodat ze geen/minder last van hun oortjes kunnen krijgen. Dit hebben we dan ook gedaan en het ging helemaal goed. Lekker wat gedronken, gegeten, geslapen en nog een rondje gelopen in het vliegtuig en toen waren we alweer op Ibiza! Mees had voor in het vliegtuig z’n eigen rugzakje met speeltjes en wat lekkers. Maar uiteindelijk vond meneer het veel leuker om te kijken wie er op de stoel voor hem zat (jup, gewoon aan haren trekken) en eigenlijk was heel het vliegtuig wel heel interessant.

Oh en nog een fantastische tip die we hadden gekregen: koop maximaal aan bagage! Echt top! Qua gewicht was het allemaal in orde, maar wij dachten dat we alles in twee koffers moesten proppen, dat was dus niet zo, we hadden prima nog een koffer mee mogen nemen haha. Had dus ALLES makkelijk meegekund. Dus volgende keer informeer ik dus ook even hoeveel koffers je mee mag nemen als je met een baby reist.

Ibiza!
Snel alle koffers verzamelen en naar het hotel toe. De eerste dag zouden we lekker rustig aan doen en dat hebben we ook zeker gedaan. Spullen uitgepakt en daarna lekker met z’n drieën een duik in het zwembad genomen. Mees gelijk in z’n zwaan en ik gelijk op de flamingo, fantastisch! VAKANTIE! Mees is daarna snel gaan slapen in de buggy want het was bedtijd en wij konden lekker bijkomen en van het zonnetje, zwembad, strand en cocktails genieten.

Verder was onze vakantie eigenlijk vrijwel elke dag hetzelfde. We hadden een auto en maxi cosi gehuurd en gingen bijna elke dag lekker op pad. Ibiza heeft heel veel leuke en mooie strandjes (cala d’Hort, cala Salada, cala Bassa, Platja de Comte en cala Saladeta) die je makkelijk kan opzoeken zonder ver te hoeven rijden. Meestal lieten we Mees z’n ochtendslaapje bij het hotel doen, Mees in de buggy, wij lekker op het strand of bij het zwembad. Daarna een mooi strandje opzoeken, daar wat eten, Mees weer lekker laten slapen en wij ook weer verder luieren.

Trouwens mama’s, hoe doen jullie dat met zwemluiers en luiers?! Wisselen jullie de hele dag door? Water in, zwemluier aan? Water uit, weer een gewone luier aan? Ik had echt ruzie met de zwemluiers, wat een slechte luiers hadden wij. Lange leve de blote baby billetjesss!

Ik vond het wel heel fijn dat we een ritme hebben waar we ons – dus ook op vakantie – lekker aan houden. Zo konden we alles goed plannen en kon Mees gewoon in de buggy slapen wanneer het bedtijd is. Gelukkig ging het super super goed met de buggy en hoefden we geen éen keer op de hotelkamer te zitten omdat Mees daar misschien moest slapen. Dit maakte het wel echt een chill vakantie, ook voor ons.

Uit eten
’S avonds hielden we ook rekening met Mees z’n bedtijd, normaal krijgt hij rond half zeven/zeven uur z’n laatste fles en daarna is het bedtijd. Nu is dat wel weer wat moeilijker te realiseren want om Mees nou overal in z’n slaapzak mee naar toe te nemen leek me ook wel weer een beetje ver gaan. Dus we gingen meestal rond zeven uur naar een restaurantje. Soms lieten we hem in slaap vallen met de fles en soms ging hij nog gezellig met ons mee-eten en was het daarna bedtijd. Dus ook Mees heeft nog een paar keer een mooie zonsondergang mogen zien!

Al met al was het echt een topvakantie en is Ibiza echt een aanrader voor iedereen met kids! Denk dat veel mensen het ook wel weten want we waren niet de enige met een baby in het vliegtuig haha.

thumbnail_17

Tips: Wij hebben van ons eerste dagje strand gelijk geleerd om voortaan iets beter naar de plaatjes te kijken en te kijken of het een kiezel- of zandstrand is. Denk dat de meeste baby’s het toch een stuk lekkerder vinden spelen in het zandstrand dan tussen de stenen ;-).

Verder is het echt heel fijn om een auto te huren, je hebt super veel leuke strandjes, Ibiza stad en restaurantjes waar je heen kunt gaan en waar je eigenlijk ook wel heen moet gaan! Zijn echt super puper leuke plekken waar je kan genieten van de zonsondergang! Dus voor wie nog gaat: Kumharas, lekker een drankje nemen en genieten van je uitzicht en Café del Mar, hier kan je genieten met een hapje eten en de zon! Helaas was het bij ons die dag gigantisch bewolkt, dus super mooie zonsondergang gezien – oh nee, precies niets gezien.. Dus ja, wij moeten ook nog een keer terug. Duss tot volgend jaar op Ibiza?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close