Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vive vier maanden!

IMG_9426

Wooooww mijn kleine baby is vandaag alweer vier maanden. VIER HELE MAANDEN! En wat is er veel veranderd en gebeurd in die maanden.Vandaag stond weer een bezoekje aan het consultatiebureau op de planning, wegen, meten en stomme prikjes halen. En mevrouw is weer helemaal goedgekeurd! 65 cm en 6500 gram!

Voeding:

Dit wisselt nog wel een klein beetje maar is meestal vier (soms 3 en heel soms vijf voedingen). Ik geef nog altijd borstvoeding, maar ga dit nu wel langzaam afbouwen. Vive is veel rustiger wanneer ze genoeg melk uit een flesje drinkt dan wanneer ze uit mijn borst drinkt. Voor mijn gevoel lijkt het dan alsof er niet genoeg melk voor haar is, want de keren dat ze drinkt is ze al na vijf minuten klaar! Wanneer ze melk uit een flesje krijgt (nu nog bv maar wanneer de voorraad  in de vriezer op is kv) zitten we op ongeveer 180 ml per flesje. En en en er komt voeding bij! We gaan binnenkort beginnen met de eerste hapjes! Zo leuk, heb hier nu al zin in.

Ontwikkeling:
Favoriet is grijpen naar alles wat in je buurt ligt en daar dan even mee spelen. Maakt niet uit of dit een speenkoord is of een rammelaar. Ook doe je niet anders dan van je rug naar je buik rollen (sinds 24 juli al!). En dan vol trots je hoofd omhoog houden en lachen. Overigens niet altijd, want als je armpje niet onder je buik vandaan wil komen word je wel boos! Je bent lekker aan het brabbelen en als wij met jou kletsen brabbel jij gezellig terug. Ohh en je kan al aardig wat hebben van je grote broer, soms denkt Mees al dat je alles kan haha. Hij helpt je met omrollen en ‘’geeft’’ je speeltjes aan als het jou niet lukt, wat soms een beetje hardhandig uitpakt.

Ritme:
Je krijgt dus meestal vier voedingen en die PROBEREN we om de vier uur te geven (tenzij je eerder wil of echt niet wil – jij bepaalt het). ’s Morgens om acht uur, 12.30 uur, vier uur en rond acht uur ’s avonds. Vaak val je ’s morgens rond half tien al vrij snel (in de wagen) in slaap, maar je vindt slapen in de wagen niet meer (zo) leuk – huilen – en als we je dan in je nestje leggen slaap je weer verder. Waar je eerst gerust vier/vijf uur achter elkaar kon slapen slaap je nu meestal twee/drie uurtjes. Na de tweede fles gaan we weer lekker spelen en wanneer je weer in je oogjes begint te wrijven word je ingebakerd en leggen we je in je bedje of beneden in de box. Na de derde fles val je niet altijd meer in slaap of is het echt een hazenslaapje. Al met al nog een beetje zoeken naar een echt ritme ritme, maar het begint al wel ergens op te lijken! Maar goed, dit kan morgen weer heeeeeel anders zijn natuurlijk haha.

Nachten:
ONWIJS goed! We hadden verwacht dat het niet nog een keer zo enorm goed zo uitpakken, maar het kan dus wel (ben het aan het afkloppen!)! Je slaapt al sinds je een maand oud bent gewoon echt hele nachten. Nu val je rond half 9 in slaap en word je smorgens rond half 8/8 uur weer wakker. Wel ontsnap je ’s nachts nog
wel eens uit je inbakerdoek en pakken we je opnieuw in. Vaak doet papa dat – zegt ie, ik merk dat dus niet eens haha. Je ligt ook nog steeds bij ons op de kamer en van mij mag je hier nog heeeeeeeeel heeel heel lang blijven liggen.

Meest gebruikt deze maand:
Ipad met het stofzuigergeluid, babynestje, inbakerdoek, speen en jij hebt het meest ‘’gespeeld’’ met je Nijntje rammelaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close