Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vive vijf maanden

Mijn lieve kleine grote baby, afgelopen zondag alweer vijf maanden oud. Vijf maanden! Toch niet normaal? Weer lekker babyfoto’s terugkijken en kijken wanneer jij precies zo groot bent geworden.

7A414487-E8E6-47E5-B6A6-14BD4492180E
Voeding:

Afgelopen maand begonnen met kunstvoeding, ’s morgens nog wel borstvoeding maar de andere voedingen allemaal lekker uit de fles. En dit gaat top! Heel fijn! Ze zit nu elke dag op vier voedingen (4 x 200 ml) en hier heeft ze ook geen uitzondering in gemaakt. Zodra Vive de fles al ziet wordt ze helemaal druk en blij. Het moment tussen de fles zien en de fles krijgen mag dan ook niet te lang duren, want dan is ze boos. Heel boos haha.
En dit weekend gaan we beginnen met de eerste hapjes, voor mijn gevoel wordt dit hoog tijd. Bij Mees stond alles helemaal klaar met vier maanden (mooi servies, placemat en mijlpaalkaartje). Hopelijk geniet ze net zo van alle lekkere hapjes als wij allemaal. Foto’s zien jullie vast snel ;-).

Ontwikkeling:
Afgelopen weekend hebben we genoten van je eerste echte schaterlach! Zoooooooo schattig! En dat omdat ik zei dat ik je even helemaal plat ging kussen! Ook rol je nog steeds lekker in het rond, niets leukers dan rollen toch? Verder is het ‘’spelend’ zitten veel leuker dan liggen. Want liggen is echt niet leuk.. Spelen op de schoot van mama of papa is prima, spelen in de wipstoel ook, als je maar een beetje kan zitten. Het liggedeelte van de kinderwagen wordt ook steeds minder gewaardeerd, dus afgelopen zaterdag voor het eerst in het zitgedeelte. En even serieus, HOE SCHATTIG? Maar ook huilen hoor, dag kleine baby.

En en en je bent gaan wennen op het kinderdagverblijf, ging heel goed gelukkig. Deze week ga je voor het eerst een hele dag. Ik vind dat toch nog wel moeilijk, spannend en nog wel veel meer dan dat. Liefst zou ik de hele dag willen spieken, foto’s willen krijgen en je even een kusje kunnen geven. Maar goed, die halen we daarna wel weer in!

Ritme:
Ritme? Ritme? Ja zeker, het hebben van GEEN ritme overdag. Is eigenlijk ook een ritme toch? Mevrouw slaapt lekker uit, daar mogen we echt niet over zeuren. Vaak krijgt ze rond acht/half negen de eerste fles. Niet veel later valt ze ook weer in slaap, maar dit is vaak een kort slaapje van 45/60 min.. daarna wordt er even lekker gespeeld en is het rond 11/12 tijd voor je tweede fles. Daarna weer even slapen, kan zo 2,5 uur zijn maar kan ook maar een uurtje zijn. Rond 15/16 tijd voor de derde fles, wat kroeltjes en wat speeltijd en daarna nog even een kort slaapje. Laatste fles rond half 7/7 uur en dan val je vaak rond 20 uur weer in slaap.

Nachten:
Slaapkop! Niet wakker te krijgen ’s nachts. Geen idee hoe dit twee keer zo kan zijn, maar het is wel echt heel fijn. Zo heb je letterlijk niets gemerkt van de terugweg in de auto van Zuid-Frankrijk naar huis. Toen we ‘s morgens om 06.00 uur thuis aankwamen bleef je ook gewoon nog doorslapen tot 08.30 (en konden wij gelukkig ook nog heel even slapen haha).

Meest gebruikt deze maand:
Luuf (snotneus), een lelijk gekleurde plastic speelgoedbal. Maar he, jij bent blij dus wij ook. Je handjes en je voetjes, deze worden het liefst heel de dag in je mond gestopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close