Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Namen

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram wat jullie graag zouden willen lezen. Er werden meerdere vragen gesteld over de namenHoe zou Mees hebben geheten als meisje? Waren jullie snel uit de namen? Wat is je top 5 etc. Dus hier een artikeltje over de namen. En dus ook mijn top 5 jongensnamen en top 5 meisjesnamen!

Ook ik had al heel lang duizend-en-een namen bedacht voordat ik überhaupt zwanger was. Hoorde of las ik ergens een leuke naam dan zorgde ik dat ik deze zou onthouden.  Zat ik een serie te kijken en hoorde ik een leuke naam, dan mailde ik deze naar mezelf haha. Maar de namen die ik tien jaar geleden leuk vond, vind ik nu toch weer wat minder leuk.

Hoe we op de namen van de kids zijn gekomen?
Mees is door Sven bedacht en ik vond – en vind – het een super leuke naam. Vive haar naam was er ‘’opeens’’, ooit ergens gelezen en ook een paar keer op Instagram voorbij zien komen. Vind het zo’n leuke naam en vond het ook leuk bij Mees passen. Nu lijkt het alsof we binnen een paar seconden uit de namen waren, maar dat is zeker niet zo. Vooral bij Mees hebben toch nog heel wat namen de revue gepasseerd. Maar dan vonden we naam X ook weer leuk, maar dan ken je iemand van vroeger met naam X en dan is opeens naam X weer minder leuk. Blijf toch raar hoe dat werkt met namen en mensen die je al kent met die naam.

Voor Mees hadden we als meisjesnaam Feline of Merle. Gek genoeg zou ik deze namen nu weer minder snel geven. Ook vind ik het Mees z’n namen dus zou deze niet (zo snel) gebruiken mochten we ooit nog een dochter krijgen.

De jongensnaam voor Vive weet ik serieus niet eens meer. We hadden allebei al heel sterk het gevoel dat het een meisje zou zijn en wisten dit met 13 weken ook al. Wel hebben we getwijfeld tussen een paar namen, een van de andere namen is nog steeds
favoriet. Dus hier gek genoeg weer niet het idee dat dat ook al Vive haar naam is haha.

Top 5 jongensnamen:

–          Daan

–          Noud

–          Mats

–          Julian

–          Tijn

Top 5 meisjesnamen:

–          Flo

–          Lize

–          Merle

–          Veerle

–          Soof

Allemaal vrij korte namen, geloof dat ik hier wel een beetje fan van ben.

En wie weet – wie weet – zou er ooit nog een kindje mogen komen, dan staat onze favoriete jongens- en onze favoriete meisjesnaam hier dus niet tussen. Die blijven toch nog even voor onszelf ;-)! Al worden die namen tegen die tijd ook vast wel weer geraden haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close