Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Acht maanden broer en zus

In het begin kreeg ik regelmatig de vraag hoe het ging tussen Mees en Vive? Was Mees jaloers? Snapt(e) hij het een beetje? Hoe reageerde hij? Na ruim een half jaar wel eens tijd voor een uitgebreid antwoord ;-)!

Bij een van de eerste gesprekken bij de verloskundige zei de verloskundige tegen ons dat Mees te jong zou zijn om jaloers te worden als zijn zusje zou worden geboren. Hier hadden we dus zelf echt geen seconde bij stil gestaan. En dan nog maar de vraag of dat echt zo is.. Mees wist wel goed dat er een baby in mijn buik zat en was zelf al lekker aan het slepen en spelen met zijn baby born.

Mees was bijna 20 maanden toen zijn zusje werd geboren. Nog geen anderhalfuur na de geboorte van Vive kwam Mees al met opa en oma naar het ziekenhuis. Daar was z’n zusje dan ein-de-lijk. Mees heeft even gekeken maar vond het eten van de beschuit met muisjes toch echt veel interessanter. Maar goed, hij heeft Vive gelijk even kunnen zien (en wij Mees weer even want Mees was een nachtje bij opa en oma slapen). Ik keek wel echt uit naar dit moment, zag ze al helemaal kroelend en kussend samen op bed zitten haha. Niet dus haha. Ik zat op bed en Mees en Vive zaten samen bij opa en oma. Opa en oma aan het kroelen, Mees aan het eten en af en toe even naar Vive kijken.

De Kraamweek
Mees had het allemaal goed door. In de kraamweek was hij eigenlijk nog vrolijker en drukker dan anders. Hij vond het maar wat leuk dat er elke keer visite kwam én nog leuker dat hij ook allemaal cadeautjes kreeg haha. Qua jaloezie of iets
hebben wij niets gemerkt. Hij rende (en rent nog steeds) elke ochtend naar Vive toe zodra ze wakker wordt en wil ook altijd even met Vive kroelen. En dat is zo zo zo lief. Maar verder deed ie gewoon z’n eigen ding. Lekker spelen en dan af en toe weer
even bij Vive kijken.

Na deze drukke week, oke drukke weken, wat zeg ik drukke maanden. Is het nog steeds dikke mik tussen die twee. Mees is niet jaloers geweest en heeft ook nooit iets geks gedaan (bijten, slaan, schoppen enz).

En het lijkt wel steeds leuker te worden nu ze steeds meer samen kunnen spelen. Als Vive lekker op de grond ligt te spelen komt Mees er vaak ook gewoon even naast zitten. Of ze rollen even samen door de woonkamer heen.
Wel denkt Mees dat Vive alles al kan en mag. Het liefst zou Mees ook gewoon met Vive in de ballenbak spelen of een rondje door het huis rennen, maar dat gaat nog even niet. Verder gaat het eigenlijk nog steeds zoals aan het begin.
Mees doet lekker z’n eigen ding (Vive moet wel echt in de buurt zijn), maar houdt het allemaal goed in de gaten. Altijd even kijken hoe het met Vive is en als meneer te weinig aandacht krijgt – als Mees vindt dat Vive veel te lang op schoot zit oid – komt ie ook wel even vertellen dat ze in de box mag of hij pakt zelf haar speelkleed zodat ze daar op kan liggen haha.

En wat Vive van Mees vindt? Ze is tot over haar oren verliefd op Mees (oke op iedereen die naar haar kijkt haha). Zodra ze Mees ziet komt er een big smile op haar gezicht en wanneer ze bij Mees in de buurt zit of ligt is het ook altijd goed. Nog leuker is het om Mees z’n eten of speelgoed af te pakken, probeert ze steeds vaker.. Vindt Mees dan weer niet zo’n goed plan.. ”Nee zusje, niet doen, mag niet”. Vervolgens pakt ie Vive haar ”eigen” speelgoed en mag Vive daar mee gaan spelen.

Al met al gaat het dus onwijs goed tussen broer en zus. Vive heeft het heus wel eens zwaar te voorduren als Mees wat wild met haar speelt, maar dat vindt ze (nog!) goed, is Mees niet jaloers geweest.. maar of dat nou echt leeftijdsgebonden is, geen idee? Heeft Mees dus alleen een klein probleempje met het delen van ‘’zijn’’ speelgoed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close