Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De vijf meest gestelde vragen – nummer 1 en 2

Het afgelopen jaar heb ik heel vaak dezelfde vragen gesteld gekregen, wat helemaal niet erg is en wat ik juist leuk vind. Nu maar bedacht om daar even een blogje over te schrijven. Het zijn vijf best wel verschillende vragen, maar wel hele leuke vragen!

En welke vijf vragen dat zijn, zie hieronder:

  1. zouden jullie nog een kindje willen?
  2. hebben jullie bewust voor dit leeftijdsverschil gekozen/hoe vind je dit verschil qua leeftijd?
  3. waar shop jij het liefst voor Mees en Vive?
  4. hoe is het om op vakantie te gaan met een baby/een baby en een dreumes?
  5. waar maak jij je fotoalbums en hoe lukt het jou om ze zo bij te houden?

Aangezien ik over eigenlijk alle vragen wel een heel boekwerk vol kan schrijven zal ik ze in aparte blogs gaan beantwoorden.

In deze blog het antwoord op de eerste en tweede vraag. De eerste vraag staat echt met stip op een.

 

Zouden jullie nog een kindje willen?
Deze vraag is afgelopen jaar zo vaak gesteld en nog steeds krijg ik deze vraag regelmatig. Helemaal niet erg hoor! En dit heb ik nooit onder stoelen of banken geschoven en zal ik nu ook niet doen. Dus ja, wij zouden heeeeel graag nog een kindje willen! Lijkt ons allebei onwijs leuk! Super super leuk! Maar, om gelijk maar even wat op de zaken vooruit te lopen, nu nog niet hoor. Daar zijn we nog helemaal niet mee bezig. Eerst nog even volop genieten van deze twee boefjes samen! En daar hebben we het nu ook best druk mee, handjes vol haha. Willen we dan jaren wachten? Als we het voor het zeggen zouden hebben, nee zeker niet. Maar je weet het natuurlijk nooit en tot die tijd genieten wij onwijs van Mees en Vive en in de toekomst zouden we dus heel graag een broertje of zusje voor Mees en Vive willen.

Vroeger droomde ik al van een ”groot” gezin en nu nog steeds (en Sven gelukkig ook). Nu klinkt groot heel vaag, maar met drie kinderen vind ik een gezin al gezellig groot. Ook heb ik het idee dat ik nog niet klaar ben met het zwanger zijn. Het lijkt me zo mooi om nog een keer te mogen genieten van het getrappel in mijn buikje die langzaam en zeker een enorm formaat aanneemt. En heel eerlijk, die buik miste ik gewoon heel snel alweer.

Hebben jullie bewust voor dit leeftijdsverschil gekozen / hoe vind je dit verschil qua leeftijd?
Heel bewust? Nee. Het is denk ik vooral een gevoel. Ik (lees: we) had heel erg het gevoel dat ik nog heel graag een kindje zou willen. Een broertje of zusje voor Mees. Nog een mini versie van ons. Nog een keer alle gezelligheid die we al hebben en gewoon nog meer genieten als dat zou kunnen. Gewoon twee kleine kindjes, fantastisch! Ja, waarom zouden we dan nog wachten als we allebei graag zouden willen – en je weet het nooit… Wel hebben we altijd gezegd dat we graag willen dat de kindjes dicht op elkaar zitten.

Ook hebben we altijd gezegd dat we graag meer kinderen zouden willen, natuurlijk wel eerst afwachten hoe het allemaal met een kind gaat. Maar zwangerschap, bevalling en de eerste maanden verliepen allemaal heel soepel. Toen kwamen al de kriebels hoor haha! Toen Mees negen maanden was voelde dit als een goed moment/gevoel/iets.

Mees was twintig maanden toen Vive werd geboren. En ik kan nu oprecht zeggen dat ik het verschil qua leeftijd echt zo leuk vind. Ze gaan steeds meer samen ondernemen. Mees wil continu Vive in zijn buurt hebben en andersom ook. Wanneer Vive Mees niet ziet gaat ze wel op zoek naar Mees en andersom ook. Wanneer Mees in bad gaat moet Vive ook per se in bad. Vive mag ook absoluut niet naar bed, vindt Mees echt niet leuk. En de schaterlach van Vive als Mees iets expres op de grond gooit zegt ook al genoeg. Dikke mik die twee. En ik? Ik word daar echt heeeeel blij van!

Ik weet het verschil tussen willen en werkelijkheid en hoe moeilijk het kan zijn. En hetgeen hierboven beschreven is wat wij zouden willen. Wat de werkelijkheid zal worden? Geen idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close