Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vive tien maanden!

Echt, ik blijf het zeggen, het is echt niet te doen. Is Vive gewoon alweer tien maanden. Help, help, help, nog maar twee maandjes dan is mijn lieve kleine baby alweer een, Vive haar eerste verjaardag komt gewoon echt al in de buurt! Maar het was wel weer volop genieten hoor, dat is waarschijnlijk de reden waarom het zo snel gaat. 

img_6355

Voeding:
Nog altijd heeft mevrouw vier flessen/vier drinkmomenten. Het zijn niet meer volledige melk flesjes. Af en toe een slokje water of een slokje thee is natuurlijk ook heel lekker.

We ontbijten nu ook met een (halve) boterham, of er iets op zit of niets maakt je (nog) niet heel erg uit. Maar hoo maar dat wij je stukjes mogen geven of mogen voeren. Nee, zeker niet. Vive pakt het liefst gewoon een boterham en is hier dan zoet mee tot ze deze zo goed als op heeft. Vind ik dan weer eng, dus ze krijgt ook vaak zat stukjes.
Het avondeten gaat ook steeds beter. Bruine bonen blijven wel echt je favoriet, niets is lekkerder. Maar het eten wat wij eten vind je toch ook wel heel lekker en veel interessanter dan wat wij jou voorschotelen. En ook gaan er steeds meer andere groenten naar binnen dan de bruine bonen haha.

Ontwikkeling:
Opeens ging het zo snel! Je kan gewoon helemaal zelf gaan zitten, heel snel kruipen (jij en je broer maken er graag een wedstrijd van), optrekken, staan en dan zooo trots zijn op jezelf! Dat optrekken doe je echt aan alles, hierdoor val je nog wel eens. Vind ik dan weer heel zielig. Als het aan jou ligt ben je het liefst de hele dag in beweging. Maar.. mama of papa moet dan wel bij jou in de buurt zijn. Iets met een klein beetje last van verlatingsangst.

Ook vind je het fantastisch om je handjes de hele dag in de lucht te doen. Een soort hoera of het is een soort gezwaai. Het is in ieder geval echt heeeeel schattig!

In je mond lijkt dan al even niets te gebeuren. Volgens mij zijn het nog steeds acht tandjes!

Ritme:
08.00 wakker en flesje!
08.15: hier hoort natuurlijk ook een lekkere boterham bij
08.15 – 09.30: spelen en veel puinhoop maken 😉
09.30 – 11.15: lekker slapen
11.30: fles en fruit
12.00: vaak gaan we nu even een frisse neus halen. Je fruit is op en Mees heeft ook
altijd wel even zin om naar buiten te gaan!
13.00 – 15.00: slapen
15.30: flesje en cracker/boterham/koekje
Daarna wordt er weer lekker gespeeld.
17.15: fles en avondhapje
18.45: bedtijd

Nachten:
Wij boffen – enorm.

Meest gebruikt deze maand:
Favoriet speelgoed heb je eigenlijk nog niet. Je speelt overal even mee en vooral waar Mees mee speelt, precies daarmee wil jij ook spelen. Verder is het vooral leuk om een stukje te kruipen (met iets in je mond – een sok, een kaartje, een koekje, maakt allemaal niet uit) en je vervolgens ergens aan op te trekken. En en en gisteren – toen je precies tien maanden was – zijn we voor het eerst gaan fietsen, hopelijk kunnen we dit de komende maand nog heel veel doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close