Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De Efteling

img_5592

De Efteling
Wie is er (vroeger) niet geweest?! En wie vindt het stiekem ook nog steeds fantastisch om naar de Efteling te gaan?! We hadden het er wel eens over gehad, hoe leuk om eens een dagje naar toe te gaan als Mees wat groter is. En nu zijn we geweest! Dus voor jullie.. Hoe leuk is de Efteling echt? Wat betaal je voor een nachtje in de Efteling? En nog veel meer tips en foto’s hieronder.

Slapen in de Efteling
Met een vriendinnetje had ik het er al af en toe over. Hoe leuk om een nachtje in de Efteling te slapen! En hoe gaaf zijn die suites dan wel niet, echt enorm gaaf! En vooral enorm duur, €550,- (zonder aanbieding)  per nacht. Doen we dus even lekker niet. Maar fantaseren mag altijd. Maar toen, toen vertelde een collega dat zij voor een leuk bedrag drie nachten in de Efteling zou verblijven. Je snapt het, dat wilde ik dan natuurlijk ook. Dus diezelfde week gingen wij ook even op zoek naar een overnachting in Efteling Bosrijk.

Efteling Bosrijk is een heel leuk (bosrijk) park met huisjes en appartementen op vijf à tien minuten loopafstand van de Efteling. Wij hebben gekozen voor een verblijf van twee nachten in  Landhuys. Wat betekent dat je dus drie volle dagen Efteling hebt.  Dit was nu ‘’maar” – want we hadden een last-minute aanbieding – €370.- . In dit bedrag zitten ook al de entreetickets en je parkeerticket(s). Maar dus niet je ontbijt, lunch en diner.

Wat maakt het slapen in Efteling Bosrijk leuk?
Je kan dus echt het maximale uit de Efteling halen! Je mag nu 30 min eerder naar binnen dan de rest YEAAHHH, is het te druk, te vroeg, geen lekker weer oid dan neem je lekker een duik in het zwembad wat vlakbij de appartementen zit en hoe leuk is het dat Klaas Vaak een verhaaltje voorleest voor het slapen gaan. Wat ook fijn is is dat wanneer je nog jonge kindjes hebt ze even lekker in het huis hun slaapje kunnen doen. De Efteling heeft wel – vind ik dan – een beetje late  openingstijden. Toen wij gingen was het park pas om 11 uur open. Nu mag je dus wel al om 10.30 uur naar binnen omdat je daar slaapt.. maar als ze om acht uur wakker worden zou ik het niet erg vinden om al om  negen uur in het park te zijn haha. Maar nu dus lekker rustig ontbijten en even zwemmen.

Voor jong en oud?
Vanaf wanneer is de Efteling leuk? Mees vond het echt fantastisch, keek z’n ogen uit en werd gewoon boos als we weer naar een volgende attractie gingen. Het liefst ging Mees 217564827 keer achter elkaar in Carnaval / Jokie en Jet en ook twee rondjes in de Droomvlucht was zeg maar niet voldoende. Denk dat ze met 1,5 / 2 jaar het echt al mega mega leuk vinden. Lekker beetje rennen door het sprookjesbos, je ogen uitkijken in de mooiste attracties en even bijkomen in de kinderwagen of in de stoomtrein.

En baby Vive? Vive vond de Droomvlucht en Carnaval ook gewoon serieus leuk. De muziek zorgde ervoor dat zij lekker druk aan het bewegen was en tsjaaa.. wie kijkt daar nou niet zijn of haar ogen uit. Verder is het voor Vive vooral leuk om  op papa’s of mama’s schoot te zitten of rondjes te wandelen door het Sprookjesbos.

Genoeg te doen?
Wat je je dan ook afvraagt, hoe lang kunnen ze zicht nou vermaken als ze zo ‘’klein’’ zijn en is er genoeg te doen voor ze? Nou zeker wel! Om te beginnen met het sprookjesbos, fantastisch! Vive kijkt vanuit haar wagen naar al het moois en kan op zich genoeg zien en Mees rent van verhaaltje naar verhaaltje. En hier kan je je echt al een tijdje vermaken. Op vrijdag waren wij zo ongeveer ook de enige in het sprookjesbos, dus extra leuk! Als je echt alles wil zien/doen in de Efteling red je het niet in een dag, dus wat dat betreft.. blijf lekker een nachtje slapen ;-)!

Welke attracties zijn nog meer kidsproof en favoriet?
Met stip op nummer 1 Carnaval, echt te leuk (waarschuwing: deuntje zit nu nog in mijn hoofd)! Op een goede tweede plek volgt de droomvlucht en daarna het treintje door de lucht/monorail (vond ik dan wel weer eng haha) maar was ook wel heel leuk. Verder mogen ze onder begeleiding van papa en mama in nog best wel veel attracties. Zo is Mees ook in de zwevende tempel geweest en in Polka Marina.

Tips:
–          Download de Efteling app! Dit MOET je echt doen. Deze app geeft echt top info, hierdoor zie je waar je precies in het park bent, of er wachtrijen zijn en zo ja hoeveel minuten je moet wachten.
–          Voor jonge kinderen is Carnaval echt een van de leukste attracties. Let op, deze attractie wordt binnenkort tijdelijk gesloten, er moet het eea aangepast worden en is dus een paar maanden dicht.
–          Mocht je ook na de Efteling nog even na willen genieten en nog een hapje willen eten, je kan bij een aantal restaurants een plekje reserveren. Wat wel erg handig is.. want de leuke restaurants zitten vrij snel vol rond etenstijd.
–          Poffertjes eten bij ’t Poffertje, hier mogen de kids na afloop hun bordje inleveren en een mooi Efteling bordje uitzoeken en mee naar huis nemen.
–          Neem zelf ook wat drinken en eten mee als je je niet helemaal scheel wil betalen aan elk pakje drinken of koekje, ook handig als je ergens moet wachten.. rozijntjes maken het wachten namelijk echt een stuk leuker.
–          Ook als je overnacht in de Efteling is het nog handig om het eea mee te nemen aan eten en drinken. Je hebt een mini keukentje op de kamer met een koelkast en magnetron.
–          Wil je even ‘’normaal’’ lunchen en geen patat, pannenkoeken, pizza of poffertjes. Dit kan ook bij de huisjes van Bosrijk (moet je dus wel overnachten).
–          Symbolica is ook wel een heel leuke attractie voor de kids, hier staat vrijwel altijd een rij en dan ook echt een lange rij. Ga hier dus als eerst heen of hou de app goed in de gaten!
–          Kijk van te voren naar het Efteling-kanaal, leuk voor de voorpret en voor de herkenning.
–          Betaal nooit de volle mep voor een kaartje, is echt niet nodig en gewoon stom. Er is altijd wel ergens een aanbieding te vinden. Volgens mij is er op dit moment een aanbieding vanuit de Efteling zelf (schrijf je dus even in voor de nieuwsbrief) en krijg je 25% korting op je entreekaartjes.

Zo en na het schrijven van dit artikel wil ik gelijk weer naar de Efteling! Wie gaat er meeeeee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close