Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kinder EHBO

Kinder EHBO

Sinds ik moeder ben heb ik last van 21468263743 spookbeelden per dag. Van het in hun mond stoppen van van alles en nog wat (verstikking) tot het vallen van grote klimstoelen of van de trap. Oh en zei ik al wat over dat laagje water van 1 centimeter in bad? Jaja, ook gevaarlijk. Iets met een ongeluk zit in een klein hoekje. Al deze spookbeelden, enge scenario’s en rare ideeën spoken al vanaf de dag dat ik mama ben door mijn hoofd heen. Dus.. het werd tijd voor.. jawel het volgen van een cursus kinder EHBO.

Mees is ondertussen 2,5 en Vive 1 jaar dus het werd wel eens tijd zeg maar. 

Anyway, daar kwamen we dan aan. Tijd voor onze cursus. De man des huizes ging natuurlijk ook mee, wel zo handig en fijn zeg maar. Als iedereen vertelt waarom ie daar zit blijkt wel dat ik niet de enige ben die gewoon het zekere voor het onzekere wil en wil weten hoe je moet handelen in zulke situaties. Waar we natuurlijk van hopen dat ze NOOIT voorkomen. Maar ook gewoon hoe snel een ongelukje gebeurt, we kennen allemaal wel iemand die van de trap is gevallen, iedereen kent wel een naar verhaal over het verslikken in fruit en kindjes zijn soms sneller dan je denkt en die hete thee of koffie kan omvallen – over je kindje. 

Wat ik vooral wilde leren en weten, hoe moet ik een kindje/baby reanimeren. En nogmaals, ik hoop het echt nooit te hoeven doen. Maar hoe fijn om wel te weten hoe het moet. De cursus begon ook eigenlijk met de meest ‘’spannende’’ leermomenten. Wat te doen bij verstikking, wat zijn borstcompressies? hoe moet je een baby reanimeren en hoe reanimeer je een kind. En serieus, dit gaat toch een partij snel. Daarna nog veel andere dingen geleerd, koorts, valpartijen, verbranden, troep/gif inslikken, verband aanleggen en nog veel meer.

Het liefst zou ik nu onwijs veel voorbeelden op noemen en zeggen hoe te handelen. Maar dat is niet helemaal de bedoeling. Maar wat ik wel echt iedereen op zijn (haar) hart wil drukken. Volg zo’n cursus, je kan je uren bijna niet beter besteden. En waarom deze cursus niet gewoon verplicht is? Geen idee? Hoe fijn als alle mama’s / papa’s dit zouden weten.

p.s. trek als eerst de luier uit mocht er kokend/warm water over je kindje vallen, snijd druiven/cherrytomaten enz in stukjes en schrijf je nu snel in voor een cursus! 

p.p.s. voor mijn nachtmerries zou het fijn zijn als er een verbod zou komen op stuiterballen en knikkers en alles wat daar op lijkt.

Jullie ook van zulke spookbeelden? En hebben jullie een cursus gevolgd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close