Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vive veertien maanden

img_3397

Ooopssss, een paar maandjes overgeslagen. Maar weer even tijd voor een update. Veertien maanden alweer! Gewoon alweer dik een jaar! 

Voeding:
Vive drinkt nog graag uit de fles, helemaal ’s morgens als ze net wakker is. We starten de dag met een flesje met melk. Gewone melk, niets bijzonders. Daarna gelijk wat boterhammen of crackers en vaak nog een beetje yoghurt. Yup, Vive is nog steeds een enorme vreetzak. Na het ochtendslaapje is het tijd voor een bak fruit. We snijden het fruit gewoon in kleine stukjes en daar wordt heerlijk van gesmikkeld. Tussen de middag eet mevrouw weer twee boterhammen. Wat er op zit maakt echt geen zak eten, ze wil eten, veel en snel. Na het tweede slaapje vaak nog wat fruit en wat maisvingers of crackers. Tussendoor krijgt ze haar rietjesfles en vaak drinkt ze er hier wel totaal twee van. Avondeten gaat ook top, Vive eet alles. Maaaaar.. dit moet wel hetzelfde zijn als wat wij eten. Krijgt ze wat anders en eten we tegelijk vindt ze het niet oke. De borden moeten wel met hetzelfde gevuld worden haha. Nu is dat negen van de tien keer ook wel het geval en anders eet Vive dus eerst en wij daarna. Tijdens of net na het eten, rond 17.30 krijgt ze haar laatste flesje. Dit is ook nog een lekker flesje melk.

Ontwikkeling:
Opeens ging het zo snel! De eerste stapjes, de eerste woordjes, onwijs ondeugend en eigenwijs haha. Je lievelingswoordje is papa. Hoe dan?! Papa, papa, papa en nog eens papa. Mama wordt een klein beetje overgeslagen. Maar nog leuker zijn je eerste stapjes. Voor je verjaardag stond je al los en dat gaat nog steeds hetzelfde. Je hoeft je nergens aan op te trekken je bent sterk genoeg om zelf overal te gaan staan. Dan zet je een paar stappen, maar daarna ga je weer op je billen zitten (jezelf even een applaus geven) en daarna huppakkee op de knietjes weer verder. Dit gaat echt al een tijdje zo.. ben benieuwd wanneer de stapjes veranderen in looppartijtjes haha.
Verder ben je echt heel lief en mega vrolijk! En nog steeds heel ondeugend. Je doet niets liever dan uit je stoel klimmen, op van alles en nog wat klimmen (stoelen, kinderen, trap en meubels) en alles wat maar op een kiertje staat moet open.

De tandjes:
Niet normaal hoor dit, we zijn bijna compleet. Tanden, kiezen, veel poepluiers.. maar het einde is in zicht. Blij dat dit ook weer (zo goed als) achter de rug is.

Ritme:
07.30 wakker en trek, dus tijd voor een flesje en boterhammen. Heel veel boterhammen.
08.00 – 09.00: lekker spelen
09.15 – 11.15: slapen
11.30: drinken en fruit
13.30 – 15.00: slapen
15.30: flesje en cracker/boterham/koekje
17.30: fles en avondhapje
18.45: bedtijd

Nachten:
Slapen we allemaal lekker. 

Meest gebruikt deze maand:
Je vindt het super leuk om achter de kinderwagen of je loopwagentje te wandelen. Af en toe even voor jezelf klappen en weer verder. Ook speel je echt heel graag met de duplo. Blokjes van elkaar af halen en met de auto’s, het is super leuk. Daarnaast is al het speelgoed wat geen speelgoed is oom top! Afstandsbedieningen, telefoons en pannen zijn favoriet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close