Die de kids hopelijk ook lekker vinden..
Dat het volgende week warm wordt weten we ondertussen wel. Dat dit weer vraagt om zo weinig mogelijk inspanningen is voor mij ook meer dan logisch. Toch moet er worden gekookt, Mees en Vive doen het liefst niets anders dan eten en waarschijnlijk ook als het 35 graden is. Hoe makkelijk is het om je eten dan al ’s morgens klaar te hebben staan? En dat je ook binnen 15 minuten klaar bent! Huppakkee, zo hoef je eind van middag (bijna) niets meer te doen. Dus vandaag de eerste drie recepten uitgeschreven en maandag volgen de laatste twee recepten! Eet smakelijk 😉
p.s. nu moet ik wel heel eerlijk bekennen dat ik de eerste en de vierde tip van een vriendinnetje heb gekregen en hier heel blij mee ben! Thanks Marith! En ook haar foto’s gebruik, want mijn foodfoto is echt minder smakelijk.
p.p.s. alle recepten bevatten vlees, maar alles kan ook vegetarisch. De gezonde chickenwrap hebben wij ook al met de vega kipschnitzel gegeten en net zo lekker.
Mijn top vijf met warm weer, lekker, simpel én mega snel.
1. Gezonde chickenwrap
2. Couscoussalde
3. Pastasalade met pesto
4. Bietenwrap met kipfilet
5. Spaghetti spinazie
Gezonde chickenwrap:
Ingrediënten:
4 wraps (vokoren)
2 kipschnitzels
Snoeptomaatjes
Komkommer
Ijsbergsla/kropsla
Honing-mosterd dressing
Kuipje Boursin (light)
Evt. cocktailprikkers
Bereidingswijze:
Snijd de tomaatjes, komkommer en de sla in stukjes. Snijd de kipschnitzels in reepjes en bak deze in een koekenpan.
Smeer ondertussen de wraps in met een dun laagje Boursin. Beleg de wraps met de tomaatjes, sla, kommer en voeg de
stukjes kipschnitzel hier aan toe.
Als laatste druppel je er nog wat honing-mosterddressing overheen en klaar! Voor een leuke presentatie ;-): snijd de wraps in tweeën en steek er een cocktailprikker in.
KLAAR.
Couscoussalde
Ingrediënten:
Couscous
Verder heel vrij in te vullen, je kan er natuurlijk doorheen doen wat jullie lekker vinden. Wij doen meestal:
Fetablokjes
Snoeptomaatjes
Doperwten
Gerookte kipfilet
Zongedroogde tomaten
Gesneden olijven
Bereidingswijze:
Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat. En simpeler kan het niet: snijd alles in kleine stukjes en voeg dit toe aan de couscous, roeren maar en klaar!
Hier altijd een succes. Voor de kids maak ik het vaak wel op losse bordjes omdat zij niet alles lusten wat wij er nog wel doorheen willen gooien (olijfjes en feta).
Pastasalde:
Ingrediënten:
Pasta (naar keuze)
Pijnboompitten
Snoeptomaatjes
Zongedroogde tomaten
Gerookte kipfilet
Pesto
Rucola
Bereidingswijze:
Maak de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Verhit de pijnboompitten in een koekenpan (goed opletten anders zijn ze zwart ;-)). Snijd ondertussen – of koop gesneden –
kipfilet, snoeptomaatjes en zongedroogde tomaten. Laat de pasta afkoelen en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de overige ingrediënten toe en voeg daarna flink wat lepels pesto toe.
Goed roeren en eventueel serveren met rucola. Hmmmmm.