Sorry, wat later dan gepland. Maar dat zijn jullie wel gewend inmiddels ;-)! Deel twee van de zomermaaltijden. En met het lekkere weer wat voorlopig nog op de planning staat hopelijk een succes!
1. Gezonde chickenwrap
2. Couscoussalde
3. Pastasalade met pesto
4. Bietenwrap met kipfilet
5. Spaghetti spinazie
Voor de eerste drie – zie een vorige blog. Voor de laatste twee recepten, zie hieronder. Eet smakelijk!
Bietenwraps:
Ingrediënten:
Bietenwraps
Plakjes kipfilet
Geraspte kaas
Ui
Bakje champignons
Knoflook
Boursin
Bereidingswijze:
Snijd de plakjes gerookte kipfilet, ui, champignon en knoflook heel fijn. Bak alles tegelijk in een koekenpan samen met wat olijfolie gaar en zet het mengsel even weg in een bakje.
Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en leg daar een bietenwrap in. Verdeel met eetlepel het mengsel over de wrap. Strooi wat geraspte kaas hierover en vouw dr wrap dubbel.
Herhaal dit alles nog een keer zodat je ‘’een kwart wrap’’ hebt. Vervolgens nog heel even in de oven of koekenpan bakken en klaaaar!
Spaghetti spinazie:
1 verpakking spinazie a la crème (iglo is echt de lekkerste)
Volkoren spaghetti
Uien
Knoflook
Spekblokjes
Geraspte kaas
Bakje champignons
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de champignons in stukjes. Bak de spekblokjes samen met de ui en de knoflook gedurende in een droge koekenpan. Voeg in de laatste minuut ook de gesneden champignons toe. Voeg
vervolgens de spinazie toe en laat deze ontdooien en opwarmen. Roer het saus mengsel zo nu en dan even door. Meng de spinazie-pastasaus met de spaghetti en strooi er wat geraspte kaas over.