Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vive vijftien maanden

Yeaaaahhhh de kleine prinses is alweer 15 maanden, dus weer tijd voor een nieuwe update. Mevrouw heeft grote sprongen gemaakt, soort van letterlijk. Ze loopt! Na de eerste stapjes ging ze eigenlijk vrij snel lopen. En dat is toch wel echt even een mijlpaal. Vind dat zoooo leuk!

img_8297-1

Voeding:
Niet heel veel veranderd ten opzichte van de vorige keer. Vive is gewoon een enorme vreetzak. Vindt alles lekker en wil ook van alles en iedereen mee-eten. Vive heeft ook nog eerder door waar het eten te vinden is dan wij, niet te doen. Vive werkt alles ook echt in een record tempo naar binnen. Dus als we ’s morgens geen boterhammen ruzie willen moet Vive aan tafel eten en mag Mees op de bank of achter z’n tafeltje eten. Zo kan Vive er niet vandoor met zijn boterhammen haha. Wat ze zoal op een dag naar binnen werkt? In de ochtend 1 a 2 boterhammen en wat yoghurt, na haar ochtendslaapje is het tijd voor fruit en een koekje, daarna is het weer tijd voor boterhammen, ook vaan 1 a 2 boterhammen. Na haar middagslaapje is het weer tijd voor fruit met wat lekkers. ’s Avonds eet ze gewoon met ons mee.

Ontwikkeling:
Waaahhhh schreef ik vorige maand nog dat we aan het wachten waren tot je ging lopen, loop je nu al onwijs goed. Zo leuk en gezellig! Alsof er weer een heel nieuwe wereld voor je opengaat. Snap het ook wel, je ziet alles opeens toch vanuit een ander perspectief ;-). Maareee mijlpaal dus.
Je laat ook niet de kaas van je brood eten, je weet goed wat je wil en je kan – zonder woorden – enorm goed duidelijk maken wat je wel en niet wil. Begrijpen we je niet helemaal dan trek je ons wel mee naar wat we voor je moeten doen haha.

Wat echt zo zo zo leuk is, Mees en Vive trekken echt steeds meer samen op. Samen met de Duplo spelen en samen kattenkwaad uithalen. Vive begint en Mees doet het na, op de tafel klimmen, eten uit de la pakken enz. Kan er alleen maar hard op lachen. Af en toe zijn ze elkaar natuurlijk ook zat, maar ook dat hoort er helemaal bij.

Oh en.. Vive zegt nog steeds geen mama hoor :(.

De tandjes:
Het gevoel dat we een maand lang iedere dag minimaal drie poepluiers hebben gehad. En niet alleen het gevoel. Het was ook gewoon echt zo. En dat is gewoon rot. Veel. Blegh. Op een gegeven moment vuurrrrrode billetjes, maar na veel smeren lijkt het voorbij. De oorzaak? Waarschijnlijk weer een kies? Geen idee haha.

Ritme:
07.30 tijd voor ontbijt
08.00 – 09.00: spelen
09.15 – 11.15: slapen
11.30: drinken en fruit
13.30 – 15.00: slapen
15.30: flesje en cracker/boterham/koekje
17.30: fles en avondhapje
18.45: bedtijd

Nachten:
Na de prik waren het af en toe vroegertjes (voor ons dan) maar gelukkig snel weer in haar oude ritme. Thank god.

Meest gebruikt deze maand:
Je kan heerlijk zelf spelen, we trekken de speelgoed la voor je open en je gaat met alles aan de haal. Wanneer we de bak met duplo omgooien ben je helemaal blij. Dit vind je echt heel leuk. Wat we ook steeds meer pakken is een kwijlslabbetje haha, om je mooie outfits toch nog net even wat mooier te houden. Geen idee hoe het kan, in het begin was het nooit zo en sinds een maand heb je soms echt heel natte plekken. Maar gelukkig is dat zo op te lossen, misschien toch die kies ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close