Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Mees update – drie jaar

img_3456

Dit lekkere ventje, Mees, is gewoon alweer drie jaar! Drie! Drie! HELP! Mijn baby wordt zoooooo groot! Aangezien ik nooit een maandelijkse update over Mees heb geschreven, wordt het toch ook wel een keer tijd. Gaan we dus gelijk maar even doen.

Voeding:
Mees doet niets liever dan eten en drinken. Maar dan echt. Als het aan Mees ligt eet ie heel de dag. Vanaf dat ie wakker is tot een seconde voor ie in slaapt valt. Wat er wordt gegeten maakt dan weer niet zo veel uit, fruit en yoghurt gaan er net zo goed in als pizza en patat haha. Wat dat betreft lijkt ie echt op z’n moeder hoor, zit nooit vol en kan ook echt heel de dag eten (en doe ik dus ook hahaha). Mees ontbijt vaak met twee of drie boterhammen en een bak yoghurt. Tussendoor bak fruit en eierkoek of lange vinger. Tussen de middag weer boterhammen/crackers/beschuit, net waar ie trek in heeft. Daarna is het bedtijd en wordt er even niet om eten gezeurd haha. Na het eten maak ik vaak nog wat fruit klaar met wat lekkers. Avondeten wordt meneer wel wat kieskeuriger. Liefst wordt elke avond iets met tomaten gegeten of ”tatjes” (patatjes). Na het eten nog wat yoghurt en dan is het toch echt over met de pret. Drinken gaat heel de dag door en ook meer dan genoeg.

Ontwikkeling:
Ik vind dit echt een reuze gezellige fase. Leuke gesprekken en verhalen, zelf veel willen proberen en of gewoon zelf doen. Die gesprekken daar herken je zo veel van jezelf in. Zo zeg ik vaak ”zeker wel”, ”zeker niet” en ”serieus”. Heerlijk om dit dan uit de mond van je peuter te horen haha. Minder leuk is dat ie laatst ook wat minder net woordje van mij overnam. Weer even een leermomentje, niets geks zeggen in het bijzijn van je kinderen.
Dat zelf (willen) doen vind ik ook zo tof! Dat ie wanneer ie makkelijke kleren aanheeft gewoon zelf gaat plassen en z’n boxer en broek allemaal weet te fixen.. vind ik gewoon zo leuk! Zelf je jas aantrekken, je sokken, je schoenen.. ohhh heerlijk.

Zindelijk:
Mees was 2,5 en dit ging eigenlijk zonder moeite en zonder ongelukjes (hier is ook een blog over geschreven: https://alleenmaarliefs.nl/2019/05/27/het-leed-dat-zindelijk-worden-heet/). Geen vieze plas- en poepbroeken / ongelukken gehad. Alleen tijdens het slapen ’s nachts nog een luier en dat houden we voorlopig nog wel lekker zo denk ik. Is Mees het dan weer totaal niet mee eens, maar het idee dat ik misschien ooit ’s nachts een was moet gaan aanzetten lijkt me helemaal niet fijn. En ondanks droge luiers en discussies.. top zo. Ik wil niet ’s nachts mn bed uit. Misschien als ze twee weken lang non-stop droog zijn. Maar dit is het beste voor zijn – oke en mijn – ritme.

Speen:
Die speen is wat lastiger. Dit is echt z’n beste vriend. Liefst gaat de speen overal mee naar toe en wanneer Mees maar even een beetje wil luieren moet die speen in. In principe mag de speen alleen als ie gaat slapen.. maar vaak wordt dit toch meer dan alleen bij het slapen haha. En ach, het maakt me eigenlijk ook geen bal uit.

Ritme:
07.00: wakker worden – heel rustig wakker worden. Tussendoor lekker eten, spelen, bankhangen, aankleden enz.
13.00 – 15.30: slapen
19.30: bedtijd!

Favoriete speelgoed:
Voor z’n eerste verjaardag kreeg Mees een Whisbonebike, kost wat, maar heb je ook wat (moois!). En nog steeds worden hier flink wat rondjes op gemaakt. De Duplo is ook echt een enorm succes, elke dag, echt elke dag, wordt hier wel mee gespeeld. De mooiste bouwwerken worden gebouwd en z’n fantasie krijgt de vrije loop. Vaak wordt nagebouwd wat indruk (heeft) (ge)maakt. Vliegvelden, bushaltes, winkels en daar horen de leukste verhaaltjes bij. Ook vindt ie het mooi om ”winkeltje” te spelen, de huiskamer wordt verbouwd en we kunnen alles kopen in de winkel. Boekjes, ijsjes en je kan het zo gek niet bedenken.. maar Mees verkoopt alles.

Broer en zus:
Ook zeker een kopje waard. Deze twee. Vive en Mees. Broer en zus. Echt, dat het zo bijzonder en gaaf had ik alleen maar kunnen dromen. Maar zodra Mees al Vive hoort is het dikke pret. Hij rent naar haar kamertje en wil haar het liefst uit bed pakken (gaat niet). Ook het samen spelen gaat heerlijk, Vief wordt vaak uitgenodigd door Mees in zijn fantasiewereld haha. Kom Vief, we moeten brandjes blussen. Vief, maak even een aardbeientaart enz.. Heerlijk! Samen spelen top, samen delen moeilijk. Het is zelfs zo mooi dat Mees zegt: Vief kom, we gaan samen spelen, maar niet samen delen hahahahaha. En Vive, vindt alles prima. Dikke mik die twee. Mijn eigen Jut en Jul.

Het mooiste aan dat Mees drie is geworden? Dat ik dus gewoon al drie jaar lang mama mag zijn. Nooit, nooit kunnen bedenken dat dat het aller- aller- allermooiste is. Bedankt lieve Mees!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close