Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kinderbijslag

Het is weer zover – misschien inmiddels al uitgegeven – , jawel de kinderbijslag. Een moment waar veel ouders naar uitkijken. Nu hoef ik jullie waarschijnlijk niet uit te leggen wat kinderbijslag is, maar toch even voor de zekerheid: met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Hoera! Woon of werk je in Nederland en heb je kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijg je waarschijnlijk kinderbijslag. SVB betaalt de kinderbijslag vier keer per jaar en je ontvangt het bedrag in het kwartaal nadat je kind geboren is. De bedragen die wij (in Nederland!) ontvangen; is je kind 0-5 jaar dan krijg je € 221,49 is je kind 6-11 jaar dan krijg je € 268,95 en bij een kind in de leeftijd 12-17 krijg je € 316,41. En dit zijn de bedragen die je ontvangt per kind.

Het leek mij leuk om een keer te kijken waar ik én natuurlijk waar jullie je kinderbijslag aan uitgeven. p.s. zet deze data maar vast in je agenda hoor.

• 1 oktober 2019: kinderbijslag over het derde kwartaal 2019

Betaaldagen 2020

• 2 januari 2020: kinderbijslag over het vierde kwartaal 2019

• 1 april 2020: kinderbijslag over het eerste kwartaal 2020

• 1 juli 2020: kinderbijslag over het tweede kwartaal 2020

• 1 oktober 2020: kinderbijslag over het derde kwartaal 2020

Disclaimer: nee ik kan niet in iedereen z’n portemonnee kijken. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen dit bedrag volledig nodig hebben om basisbehoeften te kopen. Maar ik vind het wel interessant om te zien wat jullie ermee doen. Ook om te kijken of er verschillen zijn wanneer we dit geld ontvangen. Gaat de kbs van oktober naar een nieuwe wintergarderobe en die van april/juli naar vakantie?

Wat doen wij ermee?

Wij ontvangen ruim €440,- en dat is best wel een lekker bedrag. Maar heel eerlijk, wij doen er weinig bijzonders mee. Wij sparen al zelf voor de kinderen, en elk kwartaal gaat er ook (een groot deel) van de kinderbijslag naar de spaarrekening van de kinderen. Wat er nog overblijft komt zeg maar op de grote hoop terecht. Hier wordt ook niet iets bijzonders van gekocht. Al moet ik zeggen dat ik nu wel voor allebei schoenen en winterjassen moet hebben, dus een mooie reden om met het deel wat niet naar de spaarrekeningen gaat even te shoppen. Maar over het algemeen wordt de kast gewoon gevuld wanneer het nodig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close