Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vive 18 maanden!

OH EMMMM GEEEE – HELP – Vive is gewoon 18 maanden. A-C-H-T-T-I-E-N / ANDERHALF. Hoezo gaat de tijd zo snel. Sneller dan ooit. De lieve kleine grote prinses is alweer achttien maanden en dat vraagt wel weer om een update (en taart haha, maar dat snappen jullie vast wel). De laatste update van Vive is alweer van een aantal maanden geleden, dus genoeg te vertellen over dit ondeugende draakje. 

img_7852

Voeding:
Waar ze een jaar geleden nog zeer kieskeurig was, iets met alleen bruine bonen uit een potje en echt niets anders. Is dat ongeveer het enige wat ze niet zou willen haha. We hebben er weer een kleine vreetzak bij hoor.
De dag begint met een lekker ontbijt, liefst tien boterhammen. Krijgt ze niet, ze krijgt er meestal twee. Wat er op het brood zit maakt niet veel uit. Al heeft ze wel een favoriet: boterham met kaas. Bij het ontbijt krijgt ze ook melk te drinken. Zo rond tien is het tijd voor fruit en een tussendoortje (lange vinger, volkoren kaakje, soepstengel, cracker, rozijntjes of eierkoek). ’s Middags gaan er weer wat boterhammen naar binnen. Daarna vaak nog wel weer iets zoals hierboven genoemd en vaak ook nog even wat extra fruit. ’s Avonds eet ze gewoon met ons mee. Heeft ze nergens zin in dan krijgt ze vaak nog wat fruit of wat groenten (komkommer of tomaat). Na het eten krijgt ze nog wat (arbeiden)yoghurt of Danone met wat melk. En de hele dag door geeft ze prima aan of ze dorst heeft en dan vullen we de fles gewoon.


Ontwikkeling:

Je bent zo mega ondernemend. Niet te doen. We dachten dat je broer al zo ondernemend was, maar jij bent nog een stapje ondernemender. We moeten je de hele dag in de gaten houden, je weet precies wat niet mag/gevaarlijk is en dat is natuurlijk het leukst om te doen. Als het aan jou ligt schuif je een stoel naar het aanrecht, klim je op de stoel, klim je vervolgens op het aanrecht en ga je daar op zoek naar eten. De tafel is ook wel een leuke plek om wat extra aandacht te krijgen ;-). Maar bovenal ben je zoooo lief en zooo zorgzaam, hoor je iemand (nep) huilen dan weet je niet hoe snel je naar diegene toe moet gaan om een dikke kus en knuffel te gaan. Maar ook zonder huiltje trakteer je ons heel vaak op een enorme kroelsessie. GENIETEN!
Ook ben je wel een echt meisje meisje (of gewoon de tweede die voor zichzelf moet opkomen haha), je kan gillen als de beste, je kan flink van je afslaan en bijten lukt ook wel. Maar prima, je laat de kaas niet van je brood eten en dat vind ik heel goed van je!
Je zou ook graag al wat zelfstandiger willen zijn, liefst kleed je jezelf aan en uit, maak je je eigen brood klaar en zit je graag op het potje (van je broer). Wat je iemand ziet doen wil je ook graag zelf kunnen. Maar dat kan voorlopig nog niet en geduld om te wachten tot een van ons je komt helpen heb je vaak niet haha.

De tandjes:
Aan jouw luiers te merken zou je inmiddels 5039838 tanden moeten hebben. Heb je gelukkig niet. Maar dat mag wel wat minder van ons hoor en ook voor jou is dat zo sneu. Maar goed, veel meer tandjes en kiezen kunnen er volgens mij niet meer bij?!

De fles:
Bij een tweede kindje, leer je wel van de ‘’fouten’’ in de opvoeding van de eerste haha. Wat bij ons inhoudt: stop ermee wanneer zij er zelf niet om vragen. Wanneer Mees niet om de fles vroeg kreeg hij toch de fles en niet een rietjesbeker of gewone beker. Mees z’n fles hebben we pas weggegooid toen hij twee was. Vief boeit het niet waar ze uit drinkt, als ze maar mag drinken. De fles pakken we dus al niet meer, dit is gewoon een mooie roze rietjesbeker. 

Van een naar twee slaapjes:
JANKEN DIT. Sinds anderhalve week zitten we op een middagslaapje ipv twee keer slapen haha. Jaja, hier heb ik toch echt even onwijs aan moeten wennen hoor. Ik weet dat achttien maanden nog echt wel een soort boffen is, maar Mees heeft dit tot en met zn tweede verjaardag volgehouden. Dus dat ik hier nu al afscheid van moest nemen had ik nog even niet zien aankomen.

img_5118

Ritme:
07.30 wakker en trek, dus tijd voor melk en boterhammen. Heel veel boterhammen.
08.00 – 11.30: lekker aankleden, spelen, vaak even naar buiten of echt op pad.
11.30: boterhammen eten.
12.00 – 15.00: slapen
15.00 – 17.30: we gaan nog even lekker spelen en in huis rommelen.
17.30: etennn
18.45: bedtijd

Nachten:
Slapen we allemaal lekker. Wel heb je moeite met in slaap vallen ’s avonds, waar je tot voor kort nog voordat je je bed aanraakte al sliep.. ben je nu moe en boos als we je naar bed brengen. Maar volgens mij komt het juist omdat je zo moe bent. 

Spelen met je broer:
Jullie zijn echt broer en zus. Jullie kunnen niet met en niet zonder elkaar. Waar de een mee speelt, daar moet de ander natuurlijk ook mee spelen.. en dat wordt niet altijd gewaardeerd. Maar ondanks dat ik tien keer per dag als politieagent moet spelen, vind ik het fantastisch om jullie zo samen te zien. Hoe jullie met elkaar spelen, hoe jullie van elkaar leren, hoe jullie elkaar helpen, hoe jullie elkaar plat kunnen knuffelen en kussen en hoe trots jullie hand-in-hand kunnen lopen. FANTASTISCH.

Lieve Vief, happy 18 months! Ik ga wat ballonnen blazen en zorgen dat we na het avondeten een taartje kunnen eten. LOVE YOU!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close