Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Herfstrecept: la­sag­ne van biet, pom­poen en kaas

Aangezien het alweer lekker herfstig is even tijd voor een favoriet receptje hier, de lasagne van bietjes en pompoen. Het recept komt van de AH en tis echt heeeeeel lekker, herfstig, kidsproof en simpel!

Wat heb je nodig:
– 450 gr (diepvries) of gesneden pompoen
– 500 gr gekookte rode bieten
– 1 ui
– zakje geraspte kaas
– 800 gr tomatenblokjes
– 250 gram lasagnebladen
– gedroogde salie

Keukenspullen:
– staafmixer (is hier altijd kapot of gaat tijdens het koken wel kapot – dus kan ook prima zonder)
– ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe. (Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer – dit doe ik lang niet altijd). Zet de pan weer op het vuur, voeg 1 el salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de rest van de saus, de helft van de bieten en ⅓ van de kaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salie.

Bonnnn appetitttt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close