Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Een natuurlijke bevalling is veel beter dan een keizersnee!

61789cbe-c101-46cc-bb82-87e984e3d206

Dit onderwerp en onderstaande zijn altijd voer voor discussie! Maar waarom? Volgens mij zullen we het nooit eens worden over deze twee kampen / strijd.. maar om hier nou echt uitbundig een kamp van te kiezen? Nee, volgens mij is dat totaal niet nodig. We doen toch allemaal als mama ons stinkende best – en nog wel veel meer dan dat! Maar vaak genoeg hoor je dus altijd een (stom/negatief) bericht als je hier iets over zegt!

1. Hierboven al genoemd natuurlijke bevalling / keizersnee.

Vaak genoeg lees ik hier wel weer een stuk over, waarin altijd wel iemand zo’n opmerking maakt en waar dan massaal op gereageerd wordt. Maar WHY? Waarom kunnen we ons druk maken over waarom de een ‘’kiest’’ voor een natuurlijke bevalling en de ander voor een keizersnee? Wat maakt het uit over hoe?! Alsof je ook altijd een keuze heb. STOP.

2. Als we dan daar toch over begonnen zijn, team thuis bevallen of team ziekenhuis.

Ik ben dan wel twee keer in het ziekenhuis bevallen én dit moest ook. Maar moest het niet, dan het ik dat alsnog gedaan, gewoon puur omdat het voor mij het meest goed aanvoelt. Maar dit is natuurlijk persoonlijk en ik kan mij onwijs goed voorstellen dat er mensen zijn die thuis willen bevallen!

3. Wel of geen pijnstilling tijdens je bevalling.

Ook zo eentje waar ik de kriebels van krijg. Ook hier heb je soms geen keuze, echt niet. De eerste bevalling was met ruggenprik, het was dat of een keizersnee.Nu ik toch al een hele dag bezig was vond ik dat toch nog wel even een iets fijner idee dan een keizersnee. De tweede bevalling ging daarentegen een stuk vlotter en eigenlijk ook geen behoefte en tijd gehad voor pijnstilling. Maar onzin om te zeggen dat je ‘’beter’’ hebt gepresteerd zonder pijnstilling.

4. De volgende ‘’keuze’’ geef je borstvoeding of wordt het kunstvoeding.

Boeiend… ze worden van allebei groot en sterk hoor! Laat iedereen lekker z’n ding doen! Wordt de ene mama vrolijk van borstvoeding en de andere van flesvoeding, prima.. van vrolijke mama’s krijgen we vrolijke baby’s!

5. Hapjes vers maken of hapje uit het kant-en-klare potje.

Inmiddels heb ik de ervaring dat mijn zelf-gemaakte-hapjes als niet lekker worden ervaren (door de tweede) en het potje bruine bonen van de supermarkt het enige hapje was wat mevrouw wel wilde eten. Ik was al super blij dat er wel iets in ging en dat dit maandenlang bruine bonen uit het potje waren, BOEIEND! De eerste waardeerde mijn kookkunsten gelukkig wel, maar ook toen stonden er gewoon potjes in de kast hoor. Beetje zelfde geval als hierboven, je bent soms al blij als ze een hapje binnenhouden.

6. Thuisblijfmama vs werkende mama

Je kan het ook nooit goed doen, nooit. Maar wat maakt het uit!

7. Vaccineren en niet vaccineren

Ook wel een gevoelig onderwerp. Waar ik dan wel weer wat van vind, dat wel! Ik begrijp wel dat dit voer is voor discussie, maar de voor- en tegenargumenten die ik zo nu en dan tegenkom vind ik wel heel heftig. Uiteindelijk hebben we het beste voor met onze kinderen!

Hebben jullie nog punten die aan de lijstje kunnen worden toegevoegd? En krijgen jullie hier ook de kriebels van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close