Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Je kind(je) alleen thuis laten

img_9838Lees even dit verhaal (geschreven door een politieagent) en misschien wel bekend bij jullie (en dus echt gebeurd).

We krijgen een melding van een aanrijding met letsel, waarbij een fietser door een auto is aangereden. We treffen een jonge vrouw aan die een flinke hoofdwond heeft en niet aanspreekbaar is. Het ziet er ernstig uit, de vrouw bloedt uit haar neus en oren. Het is snikheet, de zon brandt en het is zeker 30 graden. Het ambulancepersoneel arriveert en neemt de zorg van ons over. Maar wie is de vrouw? Ze heeft wat los geld en een bankpasje in haar zak, maar verder totaal niets waar wij uit kunnen opmaken wie ze is. Met spoed gaat ze met de ambulance naar het ziekenhuis. Als we ongeveer twee uur later klaar zijn op de plek van het ongeluk en alles opgeruimd is, rijden we naar het ziekenhuis. De fiets van de vrouw wordt op het politiebureau geplaatst. In het ziekenhuis vertelt de verpleegkundige dat ze nog niet weten wie de vrouw is, maar wel dat ze kort geleden bevallen moet zijn. Maar waar is de baby? Ik heb hier geen goed gevoel bij.

Stel; je hebt twee (of meer kindjes). De jongste slaapt net – EINDELIJK – maar shit, de oudste moet worden opgehaald van school. Wat doe je? Trek je een sprintje en laat je je kind voor heel even alleen of toch wakker maken, snel meenemen en samen de oudste ophalen? Natuurlijk hebben we het hier dan wel over jonge kindjes (onder de acht).

Ben heel benieuwd hoe jullie dit doen en of jullie dit zouden kunnen? Zelfde geldt natuurlijk voor een kind en heen-en-weer-rennen naar de winkel oid! Of samen uit eten in het hotel, terwijl je kindje een paar verdiepingen boven je ligt te slapen..

Zelf heb ik dit nooit gedaan en – zeg ik nu – ga ik dit ook nooit doen. Ik ben echt veel te bang dat er iets gebeurt. Ik zie 282828 spook scenario’s, vind ze beiden nog veeeel te jong om alleen te laten en zou dit simpelweg dus ook gewoon niet kunnen. Ik durf nu al amper de container aan de weg te zetten en de kids binnen te laten.

Hoe staan jullie hierin? Doen jullie dit? En vanaf welke leeftijd zouden jullie je kinderen even alleen thuis laten?

p.s. met de baby (van jawel een paar weken oud!!!) en de mama is alles gelukkig goedgekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close