Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Jarig in ”Corona-tijd”, hierbij wat tips! Vieren jullie het nog?

img_8588

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram hoe jullie de verjaardagen van de kids vieren nu hun verjaardag niet gevierd kan worden op de manier die je waarschijnlijk voor ogen had. Geen visite, of in ieder geval heel weinig visite, geen XXL taart en waarschijnlijk ook wat minder cadeautjes voor de jarige job. Gewoon sneu en jammer. Maar bij de pakken neer te gaan zitten hoeft natuurlijk niet. Hieronder een aantal tips – met toelichting – die ik kreeg.

1. Gewoon de verjaardag vieren met het gezin
Klinkt heel logisch en doen we dus gewoon! Vive wordt 16 april twee jaar, nog te jong om te beseffen wat jarig zijn inhoudt enz. Maar we kunnen makkelijk het huis onwijs versieren, heel veel slingers, ballonnen, confetti en natuurlijk taart en cadeautjes. Misschien kan je nog wel extra versieren dan normaal. Want de kids vinden dat ook al een feestje!

2. TAART
Dat ik – en de rest van mijn gezin – onwijs kunnen genieten van lekker eten en dus ook van een taart is wel algemeen bekend. Ik had een super leuke taart laten maken als we het gewoon hadden gevierd met familie en vrienden, maar dat gewoon is nu even niet, dus deze taart gaat het niet worden. In ieder geval niet het drie-lagen-formaat wat we elke verjaardag doen haha. Maaaaar.. taart hoort natuurlijk wel bij een feestje. Dus wat tips die ik kreeg mbt de taart;
– De taart laten maken maar dan in het klein
– Zelf gaan bakken
– Taart bestellen bij de plaatselijke bakker
– Taart van de Hema
– Taart / lekkers bij familie / vrienden laten bezorgen

Wij hebben een kleine versie laten maken van de grote verjaardagstaart die we eerst voor ogen hadden, was zeer geslaagd! En bij de Hema hadden we heel veel foto tompoucen laten maken. Zo leuk!

3. Visite
Kijk iedereen interpreteert de regels zoals ze dat willen. Voor ons houdt dat in dat wij tijdelijk op elkaar zijn aangewezen. Even geen echte binnen bezoekjes van de opa’s, oma’s, ooms, tantes enz. Hoe je het dan wel kan vieren met de mensen met wie je het zou willen vieren?
– Raambezoek – vraag of opa en oma / familie / vrienden gezellig komen zwaaien en een cadeautje voor de deur zetten.
– Voor wie nog wel met wat familie ziet, vier het in een heel klein groepje met shifts / met de opa’s en oma’s.
– Als familie wat verder woont – lekker met z’n allen videobellen en de kaarsjes uitblazen!

4. Verzetten
Tsjaa ook veel genoemd, en ik snap het. Niet altijd een optie, maar voor de kindjes eind mei / begin juni misschien best wel een prima plan om even een paar weekjes te wachten en het dan te vieren.
– Op de dag zelf een beetje vieren en dan later nog een keer.
– Als ze het nog niet doorhebben gewoon helemaal verzetten

5. Cadeautjes
Minder cadeautjes zal ook wel heel veel aan de orde zijn. Nu denk ik niet dat Vive zich hier druk over zal maken, maar stel je wordt acht dan weet je hartstikke goed dat dit zo’n dag is dat je enorm verwend wordt! Wat tips die ik kreeg.
– Vraag mensen een cadeautje op te sturen of langs te brengen
– Vraag mensen een kaartje op te sturen of langs te brengen
– Greetz / Hallmark verzenden ook leuke ballonnen, worden kinderen heel blij van.

Hoe wij het doen?
Vive wordt twee en vindt het gewoon leuk om een feestje te vieren, taart te eten en wat cadeautjes uit te pakken. Familie uitnodigen doen we, maar wel op een andere manier. We sturen uitnodigingen zoals normaal, maar vragen of ze nu een lekker taartje (voor thuis) komen halen. We laten een kleine leuke taart maken voor Vive en voor de visite zorgen we dat er natuurlijk wat lekkers (to go) staat! Er wordt niet gekust, geknuffeld enz met de visite, maar zwaaien en een high five achter glas kan natuurlijk altijd en daar wordt Vive ook gewoon heel vrolijk van. En met een huis vol ballonnen en slingers is een klein meisje vast ook al heel blij! Verzetten vind ik zelf niet nodig, ze krijgt die dag een mooi feestje – niet zoals gepland – maar dat maakt niet uit. Van de zomer hebben we vast weer genoeg feestjes!

Wij hebben dus wel geluk met de leeftijd! Snap dat het een veel lastiger verhaal wordt wanneer je kindje ouder is, en hier al maanden naar uit kijkt enz! Want uitleggen dat je verjaardag niet door kan gaan.. SUCCES!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close