Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Vliegen met kinderen, het zou verboden moeten worden.

Alles over onze vlucht!

img_5330

 

Ik begrijp nog steeds niet dat mensen met jonge kinderen zo ver op vakantie gaan echte ego trippers die alleen maar aan zichzelf denken wat te denken van je medepassagiers die ook vakantie hebben en geconfronteerd worden met jengelende kinderen voor 10 uur je kunt ook prima in eigen land op vakantie gaan er zijn al maatschappijen waar jonge kinderen geweerd worden op lange vluchten en terecht.

Bovenstaande reactie zag ik onder een blog over vliegen met (jonge) kinderen. Zelf hebben wij al wel vaker gevlogen met onze kinderen, maar wel korte bestemmingen (Ibiza, Mallorca en Griekenland). Dit maal voor het eerst dus een vlucht van zo’n tien uur, op naar Curaçao T I E N hele uren. Soort bevalling ofzo, maar dan anders haha. Ik was op zoek naar ervaringen (positieve verhalen haha) zodat ik de reis niet hoefde te cancelen ;-)!.

Voorbereiding:
Yeaaah geboekt, we gaan het zonnetje! Super tof! Betekent ook dat we dus heen tien uur moeten vliegen en terug negen uur moeten vliegen. Nu is het vliegen altijd super goed gegaan dus dat maakt het boeken van een verre vlucht misschien iets makkelijker. Ook beiden verteld dat we lekker met het vliegtuig gaan en dat we lekker filmpjes kunnen kijken aan boord en heel veel kunnen eten. Dat laatste valt sowieso in de smaak, dus ze hadden er wel zin in!

Cadeautjes: op korte vluchten vind ik het kopen/meenemen van cadeautjes onzin. Die paar uurtjes in het vliegtuig moet wel te doen zijn, neem wat eigen speelgoed / kleurpotloden / iPad en eten en drinken mee. Bij tien uur denk ik daar toch wel anders over, dus dikke tip: gooi je handbagage vol cadeautjes. Ik had:
– Hengelspelletje (zeeman)
– Verfboekje (als je de pen vulde met water en over het papier ging kwamen de kleuren tevoorschijn en na tien minuten is het opgedroogd en weer weg – oneindig speelplezier dus, ook van de Zeeman).
– Stickerboeken (Hema)
– Kleurboek (Hema)
– Klei (bleef ingepakt, weet ook niet of iedereen dat fijn had gevonden).
– memorie (Zeeman)
Verder nog veel eten en drinken. Helpt hier altijd heel goed.

Hoe ging het:
FANTASTISCH. Heen ging echt helemaal super, ze waren mega lief, hadden heel het vliegtuig versierd en konden het niet beter doen.

Terug: mogen we ook echt niet zeuren. Alleen bedacht Mees tijdens het opstijgen (na al een uur in het vliegtuig te hebben moeten wachten – vertraging), dat ie toch echt moest plassen. Nou geloof me, da duurt het opstijgen echt mega mega lang. Vive bedacht tijdens het landen om zichzelf onder te spugen en mij dus ook en ook dan baal je dat je je gordel niet even los mag doen en even een sprintje kan trekken naar de wc. Dus gevoel voor timing hebben die twee wel haha. Maar al met al, echt top. Denk dat het vooral is, hoe rustiger jij bent, hoe rustiger de kids zijn.

Tips voor in het vliegtuig:
– Maak (thuis) een tekening voor de piloot en geef deze aan de piloot.
– Koop voor de lange vluchten een kussentje voor bij de stoel, zo maak je een lekker bedje voor de kids.
– Wij vlogen met KLM en hadden van te voren de ‘’kinderrij’’ aangevraagd, hier heb je wat meer ruimte. En dit is echt heel fijn!
– een koptelefoon voor kids ipv oordopjes! Zo zitten ze echt lekker in hun eigen wereld!
– loop lekker door het vliegtuig wanneer het kan, niemand die erg zou moeten vinden hoor! En de kids vinden al die aandacht alleen maar leuk – en de meeste mensen toch ook!
– Ontspan! Makkelijker gezegd dan gedaan.. maar het komt echt goed, voor je het weet zijn jullie op jullie bestemming!

Geleerd voor de volgende keer:
Laat je kind dus niet al te veel drinken, nog plassen voor het opstijgen en zorg voor een spuugzakje en heel veel doekjes IN het vakje voor je stoel ipv in je tas. Oh en met kids mag je echt heel veel, meer bagage, meer drinken etc…

En terugkomend op het citaat van de beste meneer of mevrouw. ZEIK NIET. Mees en Vive hebben de vakantie van hun leven gehad, wij hebben enorm van elkaar genoten en sommige kinderen gedragen zich nog beter dan sommige volwassen in een vliegtuig.

Dus vliegen met kids? DOEN! Als het straks weer kan :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close