Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wij gaan op berenjacht – het spel! Wat doen al die beren toch voor het raam?

Wie kent het boek en het onderstaande versje niet?‘

’’Wij gaan op berenjacht.
We gaan een héle grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang’.’’

En nu hebben ze helemaal wat leuks bedacht! Waar het precies vandaan komt weet ik niet, Berenjacht lijkt te zijn ontstaan in Australië en Groot-Brittanië om kinderen van de coronacrisis af te leiden en vond hierna ook zijn weg naar België en Nederland. Maar dat dit dus wereldwijd wordt opgepakt is aan de verschillende Facebookgroepen hierover wel te zien. Het spel is gebaseerd op het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

In het kort:
Er is voor peuters en kleuters (die in deze dagen ommetjes doen met hun ouders) iets leuks bedacht dat ‘berenjacht’ heet. Zet een teddybeer voor je raam, dan kunnen zij ze tellen en afstrepen op een mooie ‘’berenjacht-kaart’’.

Kan dit nu?
Voor de mensen die nog graag een frisse neus halen / kids uit willen laten, is dit makkelijk te doen (mits natuurlijkveel mensen uit de buurt meedoen). Je neemt de afstreepkaart mee en een potlood, je kleurt de beertjes eventueel verder thuis in – of als het rustig is (duh) dan lekker op de stoep. En inmiddels snapt iedereen wel hoe belangrijk het is om afstand te houden, dus volgens mij heel leuk om nu te doen. Oh en het kan natuurlijk ook vanaf de fiets en misschien zelfs vanuit de auto haha!

Hoe vonden de kids het?
HEEL LEUK! Lekker van deur naar deur rennen om te zoeken of er een beertje zou staan! Mensen die gezellig vanachter hun raam naar de kinderen kunnen zwaaien (en ze stiekem tips geven – ‘’vergeet niet omhoog te kijken’’. En als verassing hadden we aan opa en oma gevraagd om een koekje neer te leggen als ze de kleurplaat vol hadden. Was hier dus een succes.

En hebben jullie al een beer voor het raam gezet? En al een rondje berenjacht gedaan?

Liefs!

p.s. afstreepkaart vind je hier

p.p.s. als je het boek nog niet hebt, hier kan je het boek scoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close