Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Flore twee maanden 💕

Wooooww mijn kleine baby is vandaag alweer twee maanden. Twee maanden! Ik blijf het echt zeggen hoor, maar de tijd vliegt. Niet te doen. En bij de eerste gaat het al snel, bij een tweede gaat het nog sneller en bij een derde kan je het dus gewoon bijna niet meer bijhouden haha.

Maar bij Vive heb ik dit een tijdje volgehouden en ik vind het ook leuk om weer bij Flore te doen. Dus we gaan weer voor een maandelijkse update inclusief leuke foto’s natuurlijk!Voeding:

Sinds ze een maand oud is, is ze van vijf naar vier voedingen gegaan.. best geleidelijk. De avondvoeding iets eerder en haar eerste ochtendvoeding steeds later. Vrij vroeg om naar vier voedingen te gaan, maar de ervaring leert dat het kan en het belangrijkste ze doet het er echt goed op!

Vorige week moesten we – op verzoek van de kinderarts – toch even langskomen voor een controle. Maar ze is 58.5 cm en weegt al 5600 gram. Dus ze groeit top!

Ik geef nog steeds borstvoeding en hoop dat dit nog zeker een paar maanden te doen. Bij Mees en Vive ging dit helaas niet meer na vier / vijf maanden.. toen was de melk gewoon op 😂.

Kledingmaat;

Joehoeee dag maatje 50, bijna dag maatje 56 en hallo heel veel nieuwe kleertjes in maat 62!

Ontwikkeling:

Bij zeven/acht weken kwam het eerste lachje! Zo lief! En dit kleine lieve lachje laat je steeds vaker zien.

Ook krijgen we sinds kort de eerste geluidjes te horen. En dit gebrabbel – het is niet veel meer dan een lieve “eeeuuurrrr” – vind ik ZOOOO gezellig en leuk. Ik doe gezellig met je mee! Vaak komen met die geluidjes nog wel hele golven voedingen naar boven haha. Maar dit noemen we maar spraakwater ;-).

Ritme:

Zoals al eerder gezegd, je hoeft maar vier voedingen. Die vier keer neem je het er zeg maar wel van! Je drinkt beide kanten meer dan leeg.

Je begint de dag met een voeding rond 09.00 / 09.30 uur. Dan is t snel even wassen en omkleden want om 10.30 uur ben je alweer in dromenland.

Rond 13.00 uur word je dan weer wakker en wil je gelijk weer drinken. Dan val je weer in slaap – af en toe even speen in je mondje.

Dan krijg je je derde voeding rond 17.30 uur, goeie timing met het eten. Maar inmiddels pro in eten en voeden tegelijk.

Je laatste voeding wordt steeds eerder we begonnen toen je een maand was op 22.30 en inmiddels zitten we rond 20 uur. Na de avondvoeding is het nog even kort knuffelen en boeren en daarna is het bedtijd.

Nachten:
ONWIJS goed! We hadden verwacht dat het dit keer echt heel anders zou zijn dan bij Mees en Vive. Maar had kan dus gewoon echt nog een derde keer. We boffen hier zo onwijs mee.

Meest gebruikt deze maand:

Kinderwagen, heeel veel kilometers gewandeld. Heerlijk!

Je nestje, hierin laten we je overdag slapen. Gewoon beneden tussen de herrie. Ga jij goed op en ik ook haha. Afgelopen week heb je voor het eerst je ochtendslaapje in je eigen bed gedaan. Moet zeggen dat ik het beneden toch een stuk fijner vind ;-).

Inbakerdoek! Ooit begonnen we hiermee bij Mees en ik geloof dus gewoon zo in die doek en het goede slapen dat Vive en Flore hier ook aan “moesten” geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close