Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Einde zwangerschapsverlof!

‘’U heeft recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u recht op minstens 16 weken verlof. Een deel van het bevallingsverlof mag u gespreid opnemen.U heeft recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u recht op minstens 16 weken verlof. Een deel van het bevallingsverlof mag u gespreid opnemen.’’

Het voelt nog als gisteren dat ik ging kijken wat mijn verlofperiode zou zijn, het voelt ook nog als gisteren dat ik met verlof ging, maar inmiddels is ons kleine meisje alweer elf weken oud – koe bijna twaalf – en zit mijn zwangerschapsverlof er dan ook echt op. Morgen begin ik weer met werken. Deze zestien weken zijn echt voorbij gevlogen. Als je denkt dat het bij een eerste snel gaat; bij de tweede gaat het nog sneller en bij een derde is het gewoon niet meer normaal hoe snel het gaat ;-).

Vond het wel heel bijzonder om in het begin zoveel met elkaar te kunnen zijn. Mees en Vive mochten niet naar school en het kinderdagverblijf en Sven had gebruik gemaakt van het nieuwe partnerverlof en was ook de eerste zes weken thuis! Het was superdruk maar super gezellig! Het was maximaal knuffelen, luieren en ‘’op pad’’. We konden met z’n allen naar het strand, het bos en zelfs door de sneeuw wandelen. Echt top!

Inmiddels zijn de basisscholen en het KDV weer open en begint er aardig een ritme in te zitten. Ook wel weer fijn, want ik keek ook wel echt heel erg uit naar de dagen samen met Flore. Die vielen een beetje in het niet door de lockdown. Al kregen we daardoor wel weer een bijzondere tijd met zn allen. Enn.. nu kan ik dus ook lekker genieten van onze dagen samen. 

Waar ik het bij Mees en Vive echt niet heel chill vond om aan de slag te gaan, heb ik daar dit keer minder last van. Of eigenlijk.. ik vind het wel prima en heb er zin in. Misschien een groot verschil dat ik nu vooral thuis zal werken en haar nog even tussendoor een dikke kus en knuffel kan geven! Maar ik heb wel zin in wat meer rust en minder decibellen om me heen haha. Om ze vervolgens – uiteraard – eind van de middag weer helemaal plat te knuffelen, want dan heb ik ze allemaal toch wel heel er gemist.

Maar waar ik dan wel onwijs tegenop zie; dat ze bijna naar het kinderdagverblijf gaat! Ik vind haar nog zooooo mini! Mees ging pas met twee jaar oud naar het kinderdagverblijf en Vive met vijf maanden, Flore is ruim drie maanden als ze gaat. En ik weet heus wel dat ze er niets van krijgt en het ook echt heel leuk is voor ze (als ze wat meer speelt en kan ‘’kletsen’’ haha), maar voor nu denk ik waaaaahh, waar ben ik aan begonnen. Wel een groot voordeel, Vive zit ook op hetzelfde KDV en ze zal vast wel vaak om het hoekje spieken of alles goed gaat met Flore en haar af en toe voorzien van een dikke knuffel! Waar ik het dus nog wel lastig vind, staat Vive nu al de dagen af te tellen totdat ze samen naar ‘’schooltje’’ mogen gaan haha.

Een gedachte over “Einde zwangerschapsverlof!

  1. Aaaah wat snel gegaan hè! Maarrrrrr wel weer leuk voor mij als we weer een keer koffie kunnen leuten @the office 💋💋💋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close