Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kraamweek in Coronatijd

Alles over onze eerste week met z’n vijven 💕!

Op 23 december 2020 om 17.12 uur is ze dan geboren, onze kleine knapperd en lief zusje, Flore Philène! Over de bevalling zal ik nog een keer een uitgebreide blog schrijven. Maar nu eerst over de eerste week. De kraamweek!

Op 23 december mochten we rond 20.15 uur naar huis toe. Fris en fruitig, bepakt en bezakt! Thuis stond het welkomscomite ons al op te wachten. Mees en Vive hadden bij opa en oma geslapen en stonden nu natuurlijk te springen om hun zusje te kunnen zien haha. De eerste kusjes en knuffels werden gelijk uitgedeeld en huppakeee liefde op het eerste gezicht haha. Leukste aan de eerste ontmoeting.. Vive die zich serieus afvroeg waarom de baby nog geen nagellak op haar nageltjes had haha. Verder vonden ze het maar wat mooi en hebben ze gelijk goed geholpen.

Rond 22.00 uur kwam de Kraamzorg nog “even” langs. Waar wij lekker wilden gaan slapen, kregen we gelijk weer alle info over kruiken, temperaturen enz enz.. leermoment 1 (als het niet je eerste kindje is, is het veel lekkerder om je eigen ding te doen – en te slapen – dan gelijk de “intake” van de Kraamzorg haha). Ze wilde zelfs om iets voor middernacht nog het bed verschonen enz.. toen maar lief gezegd dat alles niet schoner kon (omdat we wisten wanneer Flore ongeveer zou komen) en het wel goed was zo.

00.00 bedtijd! Vol adrenaline met een klein meisje naast ons. Fantastisch. De eerste nacht hebben we nog een beetje netjes de tijden van de Kraamzorg aangehouden en onze wekkers dus gezet – om de drie/vier uur. Rest van de week niet haha en lieten we ons kleine slaapkopje lekker haar gang gaan. Niet dat ik kon slapen, lag de hele nacht naast mij te kijken, te luisteren en te voelen hahahaha.
Toch is het allemaal weer wennen hoor, zo klein, voorzichtig aan- en uitkleden, temperatuur in de gaten houden, navelstreng, luiers, mutsjes en borstvoeding.

Oh en de regels die de kraamzorg heeft? Het liefst geen visite – in ieder geval niet op het moment dat een kraamverzorgster hier in huis is. Gelukkig snappen ze echt wel dat opa en oma en ooms en tantes staan te springen, dus deze mogen daarna echt wel komen. Op elke verdieping een handgel (ook logisch) en zij doen een mondkapje op als ze een tijdje dicht bij een van ons in de buurt zijn. Al met al valt dit dus onwijs mee.

Kerst en een kersverse baby

Nou een feestje om met drie kids kerst te mogen vieren. Zo gezellig!
Flore lekker beneden bij ons en wij lekker kaasfonduen, cadeaus uitpakken, gourmetten en we hadden zelfs tijd om een vier gangen diner MET WIJN! op te warmen/te maken haha. Stiekem vind ik het ook wel heel fijn dat ze er nu gewoon is. De laatste weken was het gewoon niet meer te doen, nog steeds veel spugen, rugpijn, twee keer per week fysio en gewoon amper iets kunnen doen. Als dit met kerst nog zo was, was het zo’n andere – en veel minder – leuke kerst geweest. En nu.. de beste ooit!

Of het een derde is, of het door Corona komt of een combinatie van die twee.. het is gewoon zo rustig, zo fijn en zo chill. Onze ouders, broers en zussen konden natuurlijk komen kijken! Maar verder deden we het heeeeel rustig aan. En dat.. dat kan ik iedereen aanraden! Het is zo anders dan drie / vier keer per dag ontvangen van visite, de kleine door iedereen te laten kroelen en gewoon een soort van druk te zijn. Nu kan je gewoon doen wat en wanneer je wil. Je hoeft nu geen rekening te houden met andere mensen die langs willen komen. Daarnaast vind ik het ook (nog) geen fijn idee dat iedereen haar vasthoudt. Bij Mees en Vive vonden we dit uiteraard geen probleem. Nu letten we hier wel op. De kans is vast heel klein, maar wij willen niet het risico lopen dat ze – of wij – Corona krijgen.

Wij zijn dus heel veel met z’n vijven (en af en toe de kraamverzorgster) en dat bevalt echt onwijs. Mees en Vive vinden het maar wat mooi en we kunnen echt onwijs genieten van Flore. Ze zijn wel echt een stuk drukker dan normaal, maar dat is ook helemaal niet erg en ook niet gek. Zij stuiteren lekker door het huis heen en wij keutelen lekker met Flore.
De kids mogen met alles helpen, badderen, kleertjes uitzoeken, luiers aangeven, “helpen met de borstvoeding (gewoon naast mij zitten haha) en lekker knuffelen met Flore. En eerlijk is eerlijk, mijn hormonen kunnen dat niet aan hoor. Zooooo lief zijn ze.

De dagen vliegen voorbij en het is echt genieten, zo blij dat we echt op een roze wolk mogen en kunnen zitten. Weet echt wel dat dit niet vanzelfsprekend is. Ik voel mij super goed en Flore is een zeer tevreden baby. Na vijf dagen is het stukje navelstreng er ook af, zit ze weer op / boven haar geboortegewicht en op dag zes gaan we wandelen. Kon ik dus echt niet op wachten haha. Iedereen lekker ingepakt en hup naar buiten. Op naar de oliebollen ghehehe.

De laatste dag van vorig jaar (wat klinkt dat lang geleden), zitten we voor het eerst met drie kids in de auto. Was wel even passen en meten wie waar moest gaan zitten. We gaan naar opa en oma toe. Mees en Vive gaan even helpen met het bakken van de oliebollen.. al duurde dit maar een paar minuten want ze eten ze liever. En lekker spelen bij opa en oma.

Inmiddels is Flore alweer een week oud, laatste paar uurtjes met de Kraamzorg en vele poepluiers verder.. de kraamweek was echt echt heel fijn. Maximaal genieten! We zaten – en zitten – bovenop onze roze wolk.
En hoe was Flore in de kraamweek? een heel tevreden meisje, die zich lekker heel de dag laat kroelen, vijf voedingen per dag krijgt (waarvan een ’s nachts), geniet van alle knuffels van haar broer en zus – hoe lomp ze soms ook kunnen zijn, al goed is in het onderpoepen van de mooiste rompers en pakjes, mooie donkere haartjes heeft, haar haarbandjes nu nog lekker ophoudt, de speen ook al af en toe in d’r mond houdt, (nog) geen voorkeurshouding heeft, goed tegen het geschreeuw en lawaai van de boefjes kan, goed kan chillen in een warm badje, voor het eerst naar buiten mocht, voor het eerst een stuk met broer en zus in de auto ennnnn oliebollenborstvoeding op heeft.

Top toch!

30 december – 1 week oud!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close