Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Naar de basisschool!

Jeetje wat heb ik hier onwijs tegenop gezien, de eerste schooldag. De eerste echte echte schooldag. Voor het eerst naar de basisschool. Voor het eerst vijf dagen naar school, voor het eerst zo stil in huis, voor het eerst ‘’echt’’ loslaten, voor het eerst samen met Vive thuis en nog heel veel eerste keren.

Anyway, ik zag er dus echt mega mega tegenop. En lang ook. Gewoon het idee dat mijn – in mijn ogen – kleine mannetje naar school gaat, waar een juf op dertig kindjes moet letten, ik in alles gevaar zie en hij opeens niet meer de grootste maar de kleinste is haha.

Wie let op ‘m als ie naar de wc gaat? Wie zorgt dat hij tussendoor niet opeens de school uit kan rennen? Wie houdt sowieso al die schooldeuren in de gaten haha. Oh en hebben we het al gehad over al dat water bij school. En met welke kindjes zit hij eigenlijk in de klas? Ik heb ze nooit gezien.. en ik moet ‘m afleveren op het schoolplein. Stomme Corona.

Buikpijn kreeg ik er dus echt van, echt! Ondertussen 1019381 stories op Instagram van mama’s wie wel heel blij zijn dat hun kinderen weer naar school mogen en ik maar denken helpppp.

Aan Mees laat ik natuurlijk niets merken, hij heeft er eigenlijk best wel veel zin in en dat wil ik graag zo houden. Ziet veel vriendjes uit de straat naar school gaan, hoort er regelmatig wat over en het klinkt natuurlijk ook allemaal best wel stoer. En ja, dat ie er aan toe wet ik ook wel zeker. Meer dan aan toe. 

Dan is het echt zover..

31 augustus 2020 – 09.00 uur. Buikpijn. Zonnebril op (ga toch wel huilen haha). Tasjes netjes ingepakt. Gaan met die banaan. 

Mees z’n gezichtje gaat van standje giga happy naar standje toch wel spannend. Ik krijg heel veel knuffels en de juf loopt richting de trap naar Mees. Mees vindt het wel fijn als papa nog een stukje met hem meeloopt. Daarna gaat hij netjes achter de juf aan naar de andere kindjes, alsof hij niets anders is gewend. Geen gehuil, geen gemopper, niets. 

Wie er wel huilt en moppert? Vive. Die vindt het maar niets dat zij niet met Mees naar school mag. Dat zij weer naar huis moet. Stiekem vind ik dat wel fijn, kon ik lekker met Vive meehuilen haha.

Na een uurtje krijg ik een berichtje met een update van de juf. Zo fijn!! Gaat allemaal super goed en is heerlijk aan het spelen. Kan jij vertellen dat zo’n berichtje krijgen echt zo zo zo fijn is! Valt gelijk een last van mijn schouders. En eigenlijk vraag ik me opeens af waar ik mij de laatste dagen/weken/maanden zo druk om heb gemaakt. Het gaat goed! Hij had er zin in en heeft plezier.

Om 12 uur halen we Mees op voor een boterhammetje en hij komt helemaal blij uit school gerend, vol mooie verhalen en weer zin om weer terug gaan (YESSSS). Ook de tweede breng- en haalsessie gaat top. Zonder gespannen koppie, zonder papa of mama achter hem aan. Gewoon helemaal zelf.

En nu lig je lekker in dromenland! En heb ik een klein beetje minder moeite met morgen.

Dat loslaten blijft een dingetje, maar als het zo goed begint, is het wel ietsje pietsje makkelijker.

P.s. oude blog van een paar maanden geleden! Dus binnenkort een update van hoe het gaat op de basisschool 💙

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close